maanantai 31. elokuuta 2015

Kokeilussa uusia arkiruokia

Joskus tulee päiviä, kun ei millään keksisi mitä sitä loihtisi perheelleen ruoaksi eikä aina jaksa samoja makaronilaatikoita, kanakeittoja tai lohikiusauksia, vaikkei niissä sinänsä mitään vikaa olekaan. Silloin menen nettiin ja kuuklaan jotain uutta. Viime viikko oli siitä poikkeuksellinen, että kaikki viikon ruoat olivat uusia kokeiluja, joiden reseptit löysin tällä kertaa K-ruoka.fi-reseptipalvelusta. Seuraavassa siis kuvia kommentteja uusista arkiruokakokeiluista!



Alkuviikosta syötiin itsetehtyjä, hapankorppuleivitettyjä kananugetteja ensin perunamuusin, sitten uunilohkoperunoiden ja -porkkanoiden kanssa. Nämä olivat koko perheen suosikki, jota tehdään varmasti toistekin. Seuraavalla kerralla saatan kyllä korvata hapikset jollain muulla, kun ne eivät monitoimikoneessakaan menneet kovin sileäksi, vaan joukkoon jäi isohkojakin kokkareita. Tämä ei kyllä makuelämystä haitannut. Nugetit ovat mainioita yhdistettynä aioliin ja chiliketsuppiin tai paholaisenhilloon. Tuo 800g broileria oli melkoinen satsi (nugetteja tuli kaksi täyttä pellillistä), eli vaikka kahtena päivänä näitä syötiinkiin, jäi silti pakastettavaa. Puolitettunakin siis riittäisi hyvin nelihenkiselle perheelle.


Keskiviikkona tein ananas-riisicurrya, joka maistui erityisesti meille aikuisille. Lasten makuun se taisi olla vähän liian mausteinen, mutta muuten mukava ja nopea kasvisarkiruoka, jota ainakin itse voisin syödä uudelleenkin.


Torstaiksi ja perjantaiksi olin suunnitellut tekeväni gratinoitua sinihomejuustopastaa, mutta lähikaupan rajallinen valikoima pakotti tekemään ohjeeseen muutamia muutoksia. Täytetyn tuorepastan korvasin ihan tavallisella pennepastalla ja kinkkusuikaleilla. Homejuustoa laitoin vain puoleen uunivuokaan, koska ajattelin sen olevan lasten makuun liian voimakasta, varsinkin tuo Pirkan versio (oikeassa olin!). Tämä ruoka maistui hyvin meille kaikille!


Viikonlopun ruokaa oli lapsille markkinoitu hampurilaiskestien merkeissä. Tällä kertaa tehtiin kaikki alusta asti itse, minä briossisämpylät ja Isäntä hampurilaispihvit. Sämpylät onnistuivat yli odotusten, niistä tuli isoja, ilmavia ja maistuvia. Salaattisiemenet korvasin perinteisemmillä seesaminsiemenillä. Myös pihvit olivat maukkaita, vaikkakin ehkä aavistuksen liian pippurisia lasten makuun. Näitä syötiin kuitenkin ihan hyvällä halulla kaikki! Nopean arkiruoan tästä saa, kun käyttää valmiita sämpylöitä.

PS. Näitä ruokapostauksia on pitänyt kirjoitella aikaisemminkin, mutta rajalliset kuvaajantaidot ovat johtaneet itsesensuuriin. Miten ruoan kuvaaminen (niin että se myös näyttää herkulliselta) voikin olla näin vaikeaa?! No, näillä mennään kuitenkin. Toivottavasti sinäkin inspiroidut kokeilemaan jotain uutta :)

4 kommenttia:

  1. Hienoja ja herkullisia kuvia nämä ovat!
    Olen päässyt seuraamaan ruokalehden kuvauksia ja se on aikamoinen prosessi - kaikki ei ole ihan sitä miltä se sitten näyttää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta Pia :) Vau, tuo kuvaus kuulostaa jännältä!

      Poista
  2. Kivoja ruokia! :) Ostin hiljattain kaverilta käytettynä sen tv-shopin salad chefin - se on ihan loistotuote! :D Pystyn sillä pilkkomaan upeita vihannes- ja hedelmäsalaatteja - pataruokiakin pystyy tekemään tosi hienosti - oon ollut niin tyytyväinen siihen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pauliina! Onkos tuo jotain sukua nicer dicer plussalle (tai jollekin sen tapaiselle), muistan joskus nähneeni mainoksen. Vaikuttaa kyllä kätevältä, mutten ole uskaltanut hankkia kun säilytystila on niin kortilla...

      Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!