maanantai 30. maaliskuuta 2020

Sitruunakakkua ja karanteenikuulumisia


Heippa ja hyvää alkanutta viikkoa! Jos et ole vielä päättänyt, mitä leipoa pääsiäisenä, niin tässäpä oiva vinkki: sitruunapalat :) Näitä tuli testattua viikonloppuna, ja lopputulos oli kyllä ihan nappi, sopivan mehevä ja kostea. Nyt korona-aikaan täällä vapaaehtoisessa kotikaranteenissa leipomisinnostus (muun kotoilun ohella) on nostanut päätään, ja olen useampaan otteeseen tehnyt tuoretta leipääkin. Muutenkin ruokailut ovat järkevöityneet, kun ei ole samanlaista kiirettä kuin normaaliarjessa ja kaupassakäyntejä harkitaan entistäkin tarkemmin. Meillä tämä kotonaolo on näkynyt myös tietynlaisena siivousinnostuksena: parina menneenä viikonloppuna on tullut siivoiltua vaatehuoneita ja komeroita, tehopestyä kylppäri ja pestyä pois talvivaatteita ja -kenkiä. Ennustan, että tämä siivousintoilu kyllä saattaa laantua tässä ajan mittaan... Viikonloppuna tuli käynnistettyä myös monenmoista puuhaa pihassa, kunnes tänä aamuna meitä odotti valkoinen maa! Eli saatiinpa nyt pieni takatalvi tänne Lounais-Suomeenkin. Toivotaan, etteivät pintaan nousseet piipot tykkää kyttyrää. Meillä hajosi myös auto viime viikolla, ja nyt näyttää siltä ettei sitä kannata edes korjata vaan edessä on uuden ostaminen. Onni onnettomuudessa on, ettei autolle juuri nyt ole kovin paljon tarvetta ja laina-autokin löytyi vanhemmiltani ensi hätään.



Tämmöistä meille, positiivisin tunnelmin ollaan toistaiseksi. Mitenkäs sinulle on maistunut kotona oleilu?

19 kommenttia:

  1. Näyttääpäs herkulliselta. :) Kotoilua riittää. Töitä sentään on, mutta ajatustyö on lisääntynyt entisestään, kun ei kaikkea voi ihan normaalisti hoitaa. No, onneksi on näitä vapaapäiviäkin, voi keskittyä vain kivoihin juttuihin. Tsemppiä kotoiluun sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Juu, kyllä tämä etäily hieman työhaasteita tuo, mutta onneksi sentään töitä on ja kotona kivaa tekemistä. Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  2. Luulen,että kaiken tämän huolen lisäksi kotoilu tekee varmasti ihmisille ihan hyvääkin.Lapset saavat viettää paljon enemmän aikaa perheen kesken vanhempiensa kanssa, se on hyvin tärkeää kiireisessä nykymaailmassa, näin uskon.
    Ihmisillä on aikaa pysähtyä miettimään ajankäyttöään, ja varmasti paljon turhaa jää pois kun tästä toetaan.Uskon, että tämän pysähdyksen on pakko vaikuttaa ihmisten arvomaailmoihin myös.

    Minäkin olen leiponut leipää, kun käyn vain kerran viikossa nopeasti kaupassa tärkeimmät hakemassa.
    Sitruunapalat näyttävät ihanan herkullisilta,nams!
    Saa nähdä pyyhkäiseekö lumisade taas täällä meilläpäinkin. :)
    Mukavaa kotoilua sinne teille!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minäkään en usko että maailma on ihan entisensä kriisin jälkeen. Ajattelen, että lapset muistavat tämän varmaan aika ainutlaatuisena aikana, ja ainakin meillä ovat nauttineet vapaammasta olemisestaan. Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  3. Voi nam, tuo sitruunaherkku on varmasti hyvää! Toivottavasti ei tosiaan piipot tykkää pahaa kun tuota lunta satoi! Tsemppiä kotoiluun ja Leppoisaa maaliskuun viimeistä päivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ainakin toistaiseksi ovat edelleen piipot terhakkaina pystyssä :) Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  4. Kotoilussa on selvästi myös monta hyvää puolta. Ruokailu muuttuu, pesut, siivoukset ja huollot menevät uusiin kertoimiin. Jännä juttu. Itse olen siivonnut mm. ikukasoja. Eli kaikkea sitä, mikä arjessa kertyy, muttei siivoonnu itsekseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, meilläkään ei ole ollut näin siistiä aikoihin - ei ihan huono juttu. Ikukasat, hauska nimitys :) Tiedän, mistä puhut ;)

      Poista
  5. Olet tosi kivasti saanut hyödynnettyä tätä poikkeustilan aikaa. 🌹 Kivoilta kuulostavat ja näyttävät sitruunapalat. Minä tein tänään riisisuklaata Päden paja antamalla ohjeella ja eilen tein pullakakun 🙂 Ei hassumpaa kotoilua. Pirtsakkaa mieltä teidän porukalle. 🌺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipominen on kyllä kivaa ajanvietettä kotosalla, ja siihen saa lapsetkin helposti innostettua mukaan :) Mukavaa kotoilua sinnekin!

      Poista
  6. Varmasti hyvä leivonnainen. Minulla on mennyt suunnilleen samaan tahtiin. On aloitettu kevätsiivous. Nyt ompelen verhoja ja leivoin myös sämpylöitä. Minä leivon melkein kaikki itse. Aika ei ole yhtään pitkä, päinvastoin. Aurinkoisia päiviä sinne että lumet sulaisi. ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuntuu, että päivät menevät hurjaa vauhtia ja paljon suunniteltua jää tekemättäkin, eli ei kyllä tule aika pitkäksi. Hmmm... pitäisköhän minunkin kaivaa ompelukone pitkästä aikaa esiin, jos jonkun viikonlopun pyhittäisi ompelulle. Aurinkoa sinnekin!

      Poista
  7. Sitruunapaloja voisi kokeilla joku kerta. Varmasti herkullisia. Itse käyn töissä, mutta muuten menot rajottuu kaupassa käyntiin. Eli kotona muu aika tiiviisti.

    VastaaPoista
  8. Nam. Herkullisen kuuloinen piirakka! 😋
    Meilkin on kovasti leivottu ja se johti siihen, et kananmunat loppuivat ja piti sit tänään kaupassa pyörähtää vaik tarkoitus oli pitää kaupaton viikko. Olis pitäyt tajuttu kananmunia "hamstrata". 😂
    Mukavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, meilläkin aina kauppakassitilauksesta jotain unohtuu, jota sitten pitää hankea lähikaupasta. On pyritty kuitenkin siihen, että harvakseltaan kaupassa käytäisiin ja suunniteltaisiin syömisiä mahdollisimman pitkälle etukäteen. Mukavaa alkavaa viikkoa!:)

      Poista
  9. Kuulostaapa niin herkulliselta :) Minäkin olen leiponut viimeaikoina todella paljon. Se on niin rentouttavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä se oli! Juu, leipominen on hyvää ajanvietettä!

      Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!