tiistai 6. joulukuuta 2016

Sinistä ja valkoista


Tänään on juhlittu 99-vuotiasta Suomea. Meidän perheessä se on tarkoittanut yhteistä vapaapäivää, johon on sisältynyt Suomen lippujen askartelua, taikataikinatouhuja, vähän parempaa ruokaa, iltakävely sankarihaudoille sekä itsenäisyyspäivän paraatin ja linnan juhlien ihmettelemistä telkusta. 

Niin kuin olen jo pariin kertaan maininnut, tänä jouluna minua viehättävät koristeluissa isänmaalliset värit sininen ja valkoinen (+ hopea ja harmaa), jotka ovat kuin varkain hiipineet meidän alakerran sisustukseen. Kuistin väliovea koristamaan tein tilkuista kranssin, joka on somistettu helmillä ja soodataikinatähdillä. Se sopii hyvin jatkoksi sinivalkosävyisille käpykoristeille ja joulukalenterille.

Kranssin somisteena helmiä ja soodataikinasta tehtyjä tähtiä.

Suolataikinajuttuja (olivat muuten tosi paljon helpompia ja kivampia tehdä lasten kanssa kuin soodataikinajutut).

Käpykoristeita keittiön kattokruunussa.

Sini-valko-mustasävyinen joulukalenteri.

10 kommenttia:

  1. Kivannäköinen kranssi. Voi vitsit, noita taika/sooda/suola-taikina askarteluja olisi kiva tehdä, kunhan saisi sopivasti luppoaikaa... :) Ehkäpä se vielä koittaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu :) Soodataikinassa nätimpi, vitivalkoinen väri, mutta muuten se oli minusta hankalahkoa käsitellä. Suolataikinaa suosittelen kyllä lämpimästi, sen kanssa touhuaminen onnistui 3- ja 4-vuotiaaltakin ;)

      Poista
  2. Kyllä on kaunista, ihania koristeita. Kranssi on upee.

    VastaaPoista
  3. Kauniit koristeet ja kranssi. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Onpa kauniita koristeita. - Olenkin ensimmäistä kertaa blogissasi, tosi kiva blogi sinulla on. - Talviterveiset Pihakuiskaajan puutarhasta Pohjois-Karjalasta. Tykkäätkö puutarhakirjoista? Blogissani on arvonta, käyhän kurkkaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli! Kiva kun eksyit blogiini ja kiitos arvontavinkistä, käyn kurkkaamassa :)

      Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!