keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Pikkuprinsessan ristiäistunnelmia


Viime sunnuntaina vietimme pikkuprinsessan ristiäisiä, ja tyttö sai vihdoin nimen ja kasteen. Koko päivä onnistui tosi hyvin, vaikka olinkin aika stressaantunut tarjoiluista ja muista järjestelyistä. Onneksi saimme viettää juhlaa tuttuun tapaan appivanhempieni luona naapurissa, jossa on enemmän tilaa eikä tarvinnut murehtia siivouksesta ennen ja jälkeen juhlan. Kakut ja saaristolaisleivät tein itse ja suolaiset tarjottavat värkkäsin yhdessä omien vanhempieni kanssa: iskä laittoi tuttuun tapaan kalat ja äidin kanssa tehtiin salaatit. Juhlapöydästä löytyi tällä kertaa seuraavaa:

Lihapullat
Maalaisperunasalaatti
Cole slaw
Pestomarinoidut vihannekset
Kreikkalainen salaatti
Savulohta, kananmunaa ja katkarapukimara
Graavilohta
Kylmäsavulohta
Saaristolaisleipää ja patonkia

Ruusukakku
Juhannuksen raparperiunelma
Prinsessakeksejä
Vaahtokarkkeja
Nimipipareita

Kastemaljan ympärillä oli anopin taiteilema kukkaranssi ruusuista ja neilikoista.

Juhannuksen raparperiunelmakakun ohje löytyy Kinuskikissa leipoo -kirjasta. Koristelu on tosin vähän erilainen, halusin laittaa siihen mansikoita ja sitruunamelissan lehtiä.
Pääkakkuna oli ruusukakku, jollaisen tein viime vuonna omille synttäreillenikin. Olen jotenkin ihastunut tuohon ruusuveden antamaan hentoon aromiin, joka sopii hyvin raikkaaseen marjatäytteeseen. 

Nyt on siis saatu juhlittua meidän perheen kesän tärkein juhla, ja loppukesä meneekin sitten rennommin. Pikkuprinsessa sai aivan ihastuttavia lahjoja, joista taidan tehdä vielä oman postauksen. Palataan!

4 kommenttia:

  1. Oi kuinka hyvin ja huolella järjestetyt ristiäiset. Kukka jutut aivan ihania.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  2. Voi miten kaunista! Tarjoilut kuulostavat ja näyttävät niin hyviltä! Onnea pikkuprinsessalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia <3 Kaikki meni kyllä ihan nappiin ja ehkä osasin itse ottaa jo aavistuksen rennommin, kun nää olivat jo kolmannet ristiäisemmme. Tosin kermakakun kanssa meinas käydä köpelösti, kun tuntui että hellesää sulatti kermapursotukset melkeen jo pursotusvaiheessa...

      Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!