maanantai 25. toukokuuta 2015

Raparperivarkaissa

Viikonloppuna olivat anopin penkissä raparperit kasvaneet sellaisiin mittoihin, että pakko oli käydä vähän varkaissa, luvan kanssa kylläkin ;). Tähtisilmän kanssa tehtiin sitten kevään/kesän eka raparperipiirakka. 

Siellä niitä nyt on! Tähtisilmä sai ensin harjoitella raparperien varren leikkaamista.

Kermaviilikuorrutusta vaille valmis piirakka. Olisitte nähneet poikien ilmeet, kun molemmat nappasivat piirakkapohjan päältä raparperin suuhunsa! Perunajauhot tekevät pohjataikinasta ihanan pehmeän ja kuohkean.

Kesän ensimmäinen raparperipiirakka

150 g voita / margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle: 5 dl raparperia

Kuorrutus:
1 prk kermaviiliä
1 muna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna joukkoon vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja painele voidellun piirasvuoan pohjalle. Levitä pilkotut raparperit pohjan päälle. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä raparperien päälle. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 25-30 min.

Maistuis varmaan sullekin!

6 kommenttia:

  1. Herkullista! Pitääpä käydä napsimassa omiakin raparpereja... Nyt ne ovat parhaimmillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli :) Nyt ovat raparperit parhaimmillaan, eikä tarvitse välttämättä kuoria.

      Poista
  2. Oi, raparperiä! Mun täytyykin ostaa sitä heti ens viikolla, sillä en ole vielä ehtinyt tehdä tänä kesänä mitään raparperistä!

    Hieno tuo ensimmäinen kuva! Oikea raparperiviidakko. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emonen. Minä haaveilen jonakin päivänä omasta raparperiviidakosta, mutta en ole vielä keksinyt hyvää paikkaa pihapiirissämme. Ehkä ensi kesänä sitten!

      Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!