torstai 23. maaliskuuta 2017

Arkikuva 12/52


Arjen pieniä iloja: Ostin kaksi yhteen pakattua pienehköä parsakaalia, joista toisen käytin heti. Toiseen leikkasin uuden imupinnan ja laitoin vesilasiin jääkaappiin. Neljän päivän päästä mulla oli jääkaapissa aika isoksi kasvanut parsakaali :)

tiistai 21. maaliskuuta 2017

Mobile pikkutytölle


Ehkä joku teistä lukijoista on huomannut viimeaikaisen mieltymykseni roikkuviin koristeisiin... No, tällä kertaa tein koivunpätkästä, virkatuista sydämistä, helmistä ja höyhenistä mobilen Neiti E:n huoneeseen. Koivuun ruuvattiin pienet koukut, joihin nuo roikkuvat sydänketjut kiinnitettiin. Virkattujen sydämien ohje löytyi täältä. Tämä oli helppo ja nopea toteuttaa!lauantai 18. maaliskuuta 2017

Arkikuva 11/52


Arjen pieniä iloja: tein edullisia askartelu- ja käsityötarvikelöytöjä Tigerista ja Lidlistä. Tigerista on tullut mulle tärkeä askartelu- ja sesonkitarvikkeiden hankintapaikka, käyn nykyään melkein aina ensin siellä katsomassa, kun jotain tarvitsen. Ja Lidlistähän voi tunnetusti tehdä kivoja löytöjä, sinne menen aina avoimin mielin ilman kauppalistaa. Nuo kankaat olivat kyllä aikamoinen yllätys, mutta juuri sopiva löytö johonkin tulevaan projektiin Neiti E:lle. Kivaa lauantain jatkoa!

tiistai 14. maaliskuuta 2017

Virkatut pääsiäismunat


Saahan pääsiäisjuttuja jo postata, saahan? Innostuin virkkaamaan pieniä munia Kotivinkin ohjeella. Ja koska olen jotenkin viehtynyt ripustamaan kaikenlaista (syksyn lehtiä, käpyjä) keittiön kattokruunuun, piti nämäkin nyt siihen virittää kevätfiilistä tuomaan. Koristeeksi lisäsin vielä helmiä ja helmikanan sulkia :)

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Arkikuva 10/52


Terkut kuvataidekurssilta, jossa olen ollut Tähtisilmän kanssa yhteensä neljä kertaa tässä kevään mittaan. Kyseessä oli työväenopiston aikuinen-lapsi-kurssi, joka järjestettiin tässä meidän lähikoululla. Parasta on ollut kahdenkeskinen aika lapsen kanssa, kolmen lapsen taloudessa kun sellainen on välillä harvinaista. Ollaan tehty savitöitä, painettu tyynyliinat ja nyt kahdella viimeisellä kerralla värkkäilty naamioita pahvista ja paperimassasta. Kuvassa valmiit naamiot, arvaatko kumpi on kumman? Värikästä tulevaa viikkoa!

perjantai 10. maaliskuuta 2017

Uudet petivaatteet nuken sänkyyn


Lähtötilanne.

Tämä juttu mun on pitänyt tehdä jo aikoja sitten: nimittäin uudet petivaatteet IKEAn nuken sänkyyn, kun en oikein tykännyt sängyn mukana tulleesta setistä, jossa patjakin oli pelkkä ohut "fliisu". No nyt ne on tehty: kunnon vaahtomuovipatja ja vanulevyllä täytetty peitto vastannevat vaativammankin nukkujan mukavuusvaatimuksiin (kissamme on testannut sängyn useaan kertaan nimenomaan näillä uusilla petivaatteilla). Nukke vielä puuttuu, mutta sopii sänky pupuneidillekin. Mietinnässä on vielä, josko sängyn maalaisi valkoiseksi, mutta maalihommat saavat jäädä kesään. 

Patja ja uudet petivaatteet.

Kauniita unia!

keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Hyvää naistenpäivää!Näiden kukkakuvien myötä haluan toivottaa Sinulle oikein hyvää naistenpäivää!
maanantai 6. maaliskuuta 2017

Pojan 5-vuotissynttäreiden tarjoiluja

Taas on yhdet juhlat takana, kun viikonloppuna juhlittiin 5-vuotiasta Tähtisilmää. Aiemmin viikolla meillä oli pienet kaverisynttärit merirosvoteemalla, ja samasta teemasta otin vähän ideaa viikonloppuisten sukulaissynttäreidenkin tarjoiluun. 

Meillä herkuteltiin ensin 
- kylmäsavulohi-katkarapuleivillä
- hedelmäisellä salaatilla
- kana-ceasar-salaatilla
- brie-juustopiirakalla
- lihapullilla ja dippikastikkeilla
ja sitten vielä kahvin kanssa
- merkkarihenkisellä suklaatäytekakulla
- mustikkapiirakkakakulla 
- sitruunaisella rahkakakullaKolmen kuukauden päästä sitten seuraavat synttärikekkerit - ekaa kertaa tytölle! Olen ihan innoissani, kun voi suunnitella kaikkea tyttömäistä ja hempää tarjoilua. Juhlien suunnitteluhan on yhtä kivaa kuin toteuttaminen :)

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Arkikuva 9/52


Tällaista tähän viikkoon, tai oikeastaan viikonloppuun. Esikoispoika täytti juuri viisi vuotta, ja tänään ollaan ulkoilutettu yhtä hänen saamistaan lahjoista. Lisäksi oon vähän koittanut tutustua uuden kännykkäni kameraan... En ole yhtään tottunut kännykällä kuvia räpsimään, mutta nyt olisi varmaan hyvä opetella. Ja samalla on tietysti nautittu ihanan keväisestä ja aurinkoisesta säästä!